Fietsen in de Getevallei

De Getelinie fietsroute

Voor wie met de fiets de Getevallei wil verkennen, is zeker de Getelinie fietsroute een aanrader. Het is een themaroute over  de “Groote Oorlog in Vlaams-Brabant” . De fietsroute telt max 63 km (in te korten indien gewenst).  Langs de route vind je 25 infopanelen die vertellen over het boeiende en soms gruwelijke oorlogsverleden van de streek. De Getelinie fietsroute loopt langs Halen, Geetbets, Linter, Zoutleeuw en Tienen.  De fietsroute vertrekt niet ver van de vakantiewoning op de markt van Halen, vlakbij de Getebrug waar het eerste deel van de Slag der Zilveren Helmen werd uitgevochten.

>> Meer info over de Getelinie fietsroute

De Geteroute

Een kortere Geteroute (12,9 km) vertrekt bij de monding van de Gete in de Demer stroomopwaarts tot de plaats waar de Grote en de Kleine Gete samenvloeien.  

>> Meer info over de Geteroute

Als je aan dit punt wat verder fiets kom je na enkele kilometers in het historische stadje Zoutleeuw terecht.   Een ideale plek om even te verpozen op een terrasje.

De IJzerenwegroute 

De IJzerenwegroute (47 km) is zeker ook de moeite waard.  Deze route kruist meermaals de Grote en de Kleine Gete. Zo krijgt je dus ook een aardig stukje van de Getevallei te zien. 

>> Meer info over de Ijzerenwegroute

Getenroute  

Of je kan kiezen voor de 2 Getenroute (35 km).  Deze vertrekt en komt aan in Zoutleeuw en passeert langs het Provinciaal Domein het Vinne.  Dit natuurgebied, was tot in het begin van de 19de eeuw een meer dat werd drooggelegd en beplant met canadapopulieren voor de luciferindustrie. Sinds 1974 probeert men Het Vinne terug in zijn oorspronkelijke staat te herstellen.  In het Vinne kan je wandelen op en om het Vinnemeer, de natuur observeren vanop de uitkijktoren of de vogelkijkhutten.  Speciaal voor de kinderen is er een thematische speeltuin, een zintuigenbeleefpad of een olympisch pad.

>> Andere fietsroutes in de buurt

Mogelijkheden te over!  De kaarten voor bovenstaande fietsroutes vind je ook terug in de vakantiewoning.